بهترین درمان ترک کف پا چیست؟
بهترین درمان ترک کف پا چیست؟

ترک پاشنه‌ی پا که از آن تحت عنوان شقاق پاشنه (heel fissures) هم یاد می‌شود، عارضه‌‌ای رایج است که باعث ایجاد احساس ناخوشایندی در پاها می‌شود. در این حالت پوست ناحیه‌ی پاشنه پا خشک و ضخیم شده و گاهی در اطراف لبه‌ های پاشنه پینه‌ های قهوه‌ای یا زرد رنگ هم ایجاد می‌شود.
معمولاً تنها مشکلی که ترک پاشنه برای فرد ایجاد می‌کند، ظاهر ناخوشایند آن است. ولی در موارد شدیدتر ترک ها دردناک می شود و حتی امکان بروز عفونت هم وجود دارد، در این موارد فرد باید هرچه سریع تر درمان ترک کف پا را شروع کند.

براساس آمار ۲۰ درصد شهروندان آمریکایی به این عارضه دچار می‌شوند و در این میان زنان نیمی از افراد مبتلا را تشکیل می‌دهند.
اگر ترک‌های پاشنه عمیق باشد، فرد در هنگام ایستادن درد و احساس ناخوشایندی را تجربه خواهد کرد. گاهی اوقات ترک‌های عمیق منجر به خونریزی هم خواهد شد. اگر درد شدید، تورم، قرمزی و سوزش برای چند روز ادامه داشته باشد، فرد حتماً باید به پزشک مراجعه کند.

از طرفی دیگر حتماً متوجه شده‌اید که با افزایش سن، پوست دست خشک‌تر شده و به آسانی ترک بر می‌دارد. همچنین امکان قرمز شدن و پوسته پوسته شدن دست‌ها وجود دارد، همه‌ی این موارد نشانه‌ی خشکی پوست است. خشکی سر انگشتان انجام ساده‌ترین کارها مانند تایپ کردن، ورق زدن کتاب و یا فشار دادن دکمه‌ها را به کاری سخت و دشوار تبدیل می‌کند.

خشکی پوست معمولاً بخش جدا ناپذیری از افزایش سن است، اما از طرفی دیگر نشانه‌ای از بروز درماتیت هم می‌تواند باشد. معمولاً در فصل‌های سرد سال مانند زمستان پوست خشک‌تر و تحریک پذیرتر می‌شود.  پزشکان از این عارضه به عنوان مشکلی فصلی یاد کرده و معتقدند که با افزایش سن این مشکل بزرگ‌تر خواهد شد.
در فصل زمستان به دلیل استفاده از لوازم گرمایشی و بخاری‌ها، هوای درون خانه بسیار خشک می‌شود، این مشکل حتی با وجود استفاده از دستگاه بخور پابرجا خواهد بود. از طرفی دیگر با افزایش سن، پوست چربی کم‌تری تولید می‌کند، بنابراین با افزایش سن خشکی پوست به مشکلی جدی‌تر تبدیل می‌شود.

علت ترک پاشنه پا چیست؟

خشکی پوست اغلب باعث ترک پاشنه پا می‌شود. بر اثر فشار وارد شده به لایه چربی موجود در پاشنه پا، پوست این ناحیه به اطراف کشیده می‌شود. اگر پوست فاقد رطوبت کافی باشد، سخت شده و قدرت کشسانی خود را از دست می‌دهد و در نهایت ترک‌هایی روی آن ایجاد می‌شود.

دیگر دلایل ترک خوردگی پاشنه پا عبارتند از:

  • ایستادن طولانی مدت روی سطوح سخت
  • چاقی
  • کفش‌های پشت باز
  • کفش‌های نامناسب و تنگ
  • ساییدگی پشت پا بر اثر پوشیدن کفش
  • راه رفتن به روش غلط
  • آب و هوای سرد و خشک

بهترین درمان برای ترک کف پا های خشک چیست؟

  • سنگ پا یا اسکراب پا. لایه برداری پوست خشک و مرده را از بین می برد و پوست نرم تر و صاف تر زیر آن را نشان می دهد.
  • سوهان پا
  • کرم پا
  • جوراب ژل مرطوب کننده یا جوراب سیلیکونی پاشنه دار و …
  • ماسک های لایه بردار پا
درمان ترک کف پا
درمان ترک کف پا

برخی دلایل ایجاد ترک پا

عفونت قارچی

یکی از رایج ترین دلایل ترک خوردن پا، عفونت قارچی است. لزوما داشتن قارچ پوستی همرا با خارش نیست و ممکن است که شما متوجه این عارضه نشوید. بنابراین اگر به طور ناگهانی متوجه ترک پای خود شدید سریعا به پزشک مراجعه کنید و آن را درمان نمایید.

عرق بیش از حد در پا

تعریق بیش از حد و محیط های مرطوب و نم دار باعث عفونت پا و پوسته پوسته شدن آن می شود. ورزش کردن این امر را تسریع می کند و بیشتر در ورزشکاران این عارضه بوجود می آید. و یا پا برهنه گشتن در محیط های خیس و نم دار این بیماری را شدید می کند.

استفاده از صندل نامناسب در خانمها

خیلی از خانمها در تابستان صندل های را می پوشند تا پاهایشان کمتر عرق کند ولی در خرید دقت کافی را ندارند و از صندل های نامناسب باعث می شود دچار عارضه ترک خوردن پا خود شوند. همیشه در انتخاب صندل و کفش های خود دقت کافی را داشته باشید.

اگزما

این بیماری مشکلی پوستی است که در طول پوسته شدن پوست اتفاق می افتد. اگزما باعث خارش، خشکی و پوسته شدن پوست پا می شود. اگرچه بیشتر افراد از بچگی اگزما را تجربه می کنند، این بیماری در بزرگسالی نیز به سراغ افراد می آید. برای درمان آن به پزشک مرتبط حتما مراجعه کنید.

کم آبی

کم آبی بدن باعث می شود که  احساس خستگی و کوفتگی داشته باشیم. و همچنین باعث خشک شدن پوست و ترک خوردن پا شود. اگر شما در طول روز به اندازه کافی آب ننوشید باعث می شود این بیماری را تجربه کنید. بدن ما این عادت به پوست اندازی دارد پس با مصرف هشت لیوان آب آن را همیشه خنک و مرطوب نگه دارید. می توانید از سنگ پا استفاده کرد و در حمام گاهی پاهایتان را با آن ماساژ دهید تا از ترک خورد پایتان جلوگیری کنید.

کمبود ویتامین

ترک خوردگی کف پا ممکن است به دلیل بیماری های ناشی از خشکی پوست مانند بیماری های پوستی، قارچ و پوسته ریزی ایجاد شود و همچنین کمبود ویتامین های گروه B و زیادی ویتامین های گروه A و مصرف بعضی از دارو های مشتقات گروه ویتامین A می توانند باعث ترک خوردگی کف پا شوند.

شست وشوی بیش از حد پا

نوع شایع ترک خوردگی کف پا که بیشتر افراد به آن مبتلا هستند، می تواند ناشی از شست و شوی مکرر پا که منجر به تر و خشک شدن کف پا می شود و همچنین زیادی وزن ایجاد گردد.

افرادی که مبتلا به ترک خوردگی کف پا هستند می توانند برای جلوگیری، از کرم های محافظ پاشنه ی پا، کرم های ضد ترک پوست، کفش های طبی و نرم و به کارگیری روفرشی در خانه ها استفاده کنند.

به اشتراک گذاری این مقاله :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

پای پرانتزی چیست؟ روش های درمان پای پرانتزی
درمان هالوکس والگوس با پدهای سیلیکونی